Scopul site-ului

Acest site se adreseaza persoanelor fara studii medicale, folosind un limbaj simplu care sa permita intelegerea terminologiei medicale.
Scopul este de a-i informa referitor la bolile sau simptomele lor, si nu de a inlocui, verifica sau modifica recomandarile consultului medical, care este indispensabil pentru un diagnostic corect si complet.

Atentionam ca orice decizie asupra starii de sanatate luata pe baza informatiilor generale (web, presa, tv, telefon, etc), fara consultarea directa medicala, este potential periculoasa pentru propria sanatate, putand intarzia, uneori ireversibil, diagnosticul si tratamentul bolii.

In cazul in care considerati ca simptomele dvs reprezinta o urgenta medicala, este recomandabil sa sunati medicul dvs sau un serviciu de urgenta! Intarzierea diagnosticului si autotratamentul pot fi uneori fatale!

Prin intermediul acestui site autorul nu ofera consultatii pe net, “pareri medicale”, diagnostice, prognostice, sau explicarea datelor medicale ale diferitilor pacienti. Acest lucru il face doar medicul curant, sau daca doriti va puteti programa pentru consult medical aici

Site-ul promoveaza si oferta noastra de servicii medicale cu plata in sistem privat, acesta fiind un alt obiectiv important al site-ului

Materialele postate sunt proprietatea autorului, si reprezinta punctul sau de vedere profesional, neimplicand in vre-un fel institutiile unde este angajat sau organizatiile din care face parte (Institutul Clinic Fundeni Bucuresti, Universitatea de de Medicina si Farmacie “Carol Davila” Bucuresti, sau Asociatia Romana pentru Studiul Ficatului).

12 comentarii

 1. Am făcut un CT torace, abdomen și pelvis ca investigație de rutina în vederea unei operatii la san.
  Rezultatul a fost colecistica acuta alitiazica- colicist cu pereti mult ingrosati , edematiati cu o grosime de 10mm fără calculi.Lama de lichid cu grosimea de 10 mm.Canalul coledoc de calibru normal fără calculi.
  În rest totul perfect.
  În plus am efectuat si markerul tumoral CEA care a apărut modificat 14,4.
  Ecografia abdominala: colecist hipoton fără calculi. Fina lama transonica vizualizată pericolicistic cu grosime medie de 4,5 mm .
  Peretele vezicii are aspect ecografic hiper ecogen neomogen cu grosime medie 5,5 mm.
  Pe versantul endoluminal parietal de proiecteaza aspect neomogen hipoecogen cu vascularizatie moderat accentuata în 1/ 3 medie și inferioara.
  În interiorul vezicii exista cantitate abundenta de sludge, cu densitate crescuta a cărui evaluare se efectuează printr un canal cistic cu aspect filiform cu rigiditate crescuta fără motilitate pe un ax long de 5mm.”
  Medicii la care am fost pana acum au spus ca nu știu care este cauza, n au mai intalnit aceasta situatie și ca in pp ar trebui scos asociind colecistica cu markerul CEA modificat.
  Menționez ca nu am avut niciodată dureri și toate analizele au ieșit în parametrii normali (hemoleucograma, coagulograma,ca na k mg fe,uree, creatinina, glicemie, profil lipidic, lipide totale, proteine totale , bilirubina indirecta, directa și totala , tgo, tgp, ag hbs,anti hpv, anti hiv).

   1. Asa este. Oricum am programare maine la dvs. si nu doream neaparat un diagnostic.
    Am inteles ca poate fi ceva grav cu evolutie galopanta si as fi vrut sa stiu daca pot astepta pana maine sau este foarte urgent.
    Am fost la un medic gastroenterolog care mi-a recomandat sa merg la un chirurg si pana atunci sa iau no spa, ibuprofen si ursofalk pe care le iau de miercuri. Din păcate nu mi-a dat suficiente informatii pentru ca mi a spus ca nu a avut astfel de cazuri. Chiar mi a recomandat o a doua parere.
    Multumesc

 2. Buna ziua! elena ma numesc am 45 de ani si in urma unei operatii de fiere am descoperit ca am hep c. am urmat tratamentul cu interferon fiind nevoita dupa 4 luni sa il intrerup deoarece nu am raspuns. eu nu pot beneficia inca de noul tratament,.Am inteles totusi ca exista niste generice care costa mult mai putin in comparatie cu originalu. Daca sunt benefice pot totusi sa fiu monitorizata de un medic pe timpu tratamentului?

 3. Am o fetita de 5 anisori si de 3 ani are tranzaminazele foarte ridicate . Ii fac analize la 3-4 luni si mereu ii ies la fel . Ii este afectat si fibrinogenul , este foarte scazut. Locuim in Spania si in trei ani nu am reusit sa gasim un diagnostic si un tratament ptr fetita . Am inteles ca situl dvs nu este ptr consultatii dar as vrea sa va rog sa imi permiteti sa va sun si sa imi spuneti ce trebuie facut in situatia aceasta , dat fiind faptul ca nu pot veni de moment la un consult . Va multumesc anticipat !

 4. buna ziua.mi-am facut analize pt hepatita c si rezultatul arata cam asa: incarcatura virala: 1246764UI/ml(6.10log UI/mL)
  Limita de detectie: 15 UI/mL (1.18 log UI/mL).
  Va rog sa-mi spuneti ce reprezinta aceste valori,daca am hepatita c si daca e nevoie de tratament.
  Va multumesc !

   1. Am inteles dar eu am primit acel rezultat si am cerut doar o parere la fel ca celelalte persoane carora le-ati raspuns.Nici nu stiu carui doctor sa ma adresez de aceea am cautat pe net un specialist si v-am gasit pe dvoastra.
    Multumesc.Respect!

   2. Analiza dvs este – probabil-recomandata de un medic care v-a consultat si are datele necesare pentru o evaluare corecta a situatiei, nu are nici o logica sa imi dau si eu o parere asupra unei cifre, fara sa stiue completi situatia. Pe net eu am postat informatii medicale care sa ajute pacientii sa inteleaga situatia lor medicala, NU sa-si puna diagnosticul singuri sau sa le pun eu diagnosticul pe net. Daca va uitati pe site, veti vedea ca nu am dat indicatii personalizate tocmai datorita riscului de eroare.
    Date teoretice despre viremie gasiti aici . https://doctorditoiu.wordpress.com/2014/03/03/viremia-mare-mica-normala/
    Daca nu aveti un medic hepatolog si doriti sa vi se evalueze situatia medicala, va puteti programa pentru conusltatie – aveti datele de contact pe site
    Cu stima

 5. Sunt intersat de o monitorizare individualizata pentru dieta si tratament fara a fi inregistrat inbaza de date de la fundeni .cit ma costa . este vorba de CH cu virus B si D forma mai mult decompesata decit compensata .varice esofagiene gr 1an 2015.ARN VHD 17 120 000 ARN VHB <15 an 2015. tot an 2015 dupa cumurmeaza : alb.3.9g .bil 0.6mg.AST 70.ALT 50.Proteina totala 8.8.Gama GT 57.Creatinina 1mg .INR 1.20.PT 60%.WBC 3.64.HGB 13.7g.
  Sodiu 137mm.Uree 47.2mg.AgHBs 6480.F4 Metavir 16.9 %.VP 11.9mm in hil 18mm la confluenta . VS 8mm.fara ascita.noduli 8-9m. In LDH noduli 5mm. Ficat LS 69m.LD 14.9 m.LC 46 mm.
  Cit ma costa serviciul dumneavoastra ptr dieta tratament montorizare .Fata de cele scrise citi ani pot trai cu ajutorul cunostintelor medicale vaste ce se pot citi pe acest Site.Astept un raspuns exclusiv privat pe mail.Multumesc.
  .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s