Aveti dureri de burta in stanga?

Dr AV Ditoiu, specialist gastroenterolog hepatolog Spitalul Fundeni Bucuresti

Durerile abdominala  – numite frecvent de catre pacienti si dureri de stomac-sunt frecvente, si in functie de durata, localizare si simptomele care le insotesc, semnificatia lor poate fi grava sau mai putin grava

Cuprinsul articolului

  1. Impartirea anatomica a abdomenului
  2. Despre durerile din partea stanga
    1. Durerile din stanga sus
    2. Durerrile din stanga lateral
    3. Durerile din stanga jos
  3. Ce trebuie sa faci cand ai dureri abdominale localizate in stanga?
  4. Durerile abdominale forum

Impartirea anatomica a abdomenului

Partea stanga a abdomenului cuprinde – de sus in jos urmatoarele zone si organe:

  • Stanga sus = hipocondrul stang, unde sunt localizate splina, coada pancreasului, o parte din colon si rinichiul stang
  • Stanga la mijloc = flanc, unde se afla colonul descendent si ureterul stang
  • Stanga jos = fosa iliaca, unde se afla coonul sigmoid, ovarul si ureterul

Despre durerile din partea stanga a abdomenului (burtii)Cauzele durerilor abdominale

In functie de localizarea durerilor abdominale, aceastea pot fi impartite in mai multe zonee

Dureri abdominale in stanga sus

Sunt durerile din hipocondrul stang (stanga sus), in aceasta zona fiind localizate urmatoarele organe

  • Splina – doare rar, in

    caz de tumori sau boli de sange sau lovituri, ciroza

  • Coada pancreasui poate da dureri in tumori
  • Rinichiul stang- durerea este in spate si poate ajunge in hipocondrul drept
  • Unghiul stang al intestinului gros (colon) – durerea poate fi insotita de balonare, constipatie sau diaree, scaune cu sange

Durerile din stanga lateral

Organele abdominale 2

Sunt durerile din flancul stang (stanga lateral), unde sunt localizate urmatoarele organe:

  • Colonul (intestinul gros) descendent- durerea are aceleasi caracteristici ca mai sus
  • Ureterul stang-durere cu tulburari de urinat, urini tulburi, rosii

Durerile din stanga jos

Durerile din fosa iliaca stanga (stanga jos) pot fi date de bolile urmatoarelor organe :

  • Boli de perete abdominal – hernie, zona  zoster
  • Boli de colon sigmoid – durerea este asociata cu diaree/constipatie, balonare in zona, scaune cu sange
  • Boli de ovar stang- durere mare, eventual febra, tulburari de ciclu
  • Boli de ureter stang – vezi mai sus caracteristicile durerii
  • Adenopatii din zona respectiva
  • Probleme ale articulatiei coxofemurale stangi

Localizarea unei dureri in una din zonele mentionate, nu inseamna neaparat ca un organ de acolo da durerea, deoarece exista si deplasari ale organelor

Ce investigatii trebuie sa faci cand ai dureri abdominale?

Lamurirea cauzelor unor dureri abdominale poate fi simpla, complicata si uneori chiar .. imposibila

Daca ,asa cum ar fi normal, ati merge la un consult la un medic gastroenterolog, acesta, dupa anamneza (discutia cu dvs referitoare la simptomele dv) si examinarea dvs, se poate orienta catre un diagnostic probabil, pentru confirmarea diagnosticului putand sa va recomande unele din urmatoarele investigatii (uneori se paote pune diagnosticul doar pe basa anamnezei si examinarii medicale)

  • Analize uzuale de sange
  • Teste de inflamatie generale si inflamatie itnestinala
  • Explorari de scaun
  • Markeri tumorali specificai ai tubului digestiv
  • Ecografie abdominala
  • Endoscopie digestiva superioara
  • Examen CT sau RMN abdominal
  • Radiografie de coloana
  • Scintigrafie osoasa, etc, etc

Dureri de burta forum

Am dureri de burta moderate, in stanga, ce ma sfatuiti? Multumesc

In conditiile aparitiei unei dureri abdominale persistente sau recurente, in mod normal se face un consult la medicul de familie, care daca nu se lamureste, trimite cazul respectiv la gastroenterolog. Date teoretice despre durerile abdominale gasiti pe site, dar ele nu se pot translata direct la un anumit caz, date fiind particularitatile specifice fiecarei persoane.

Am dureri moderate pe care eu le-as numi „de stomac”. Ma doare uneori stomacul in partea de sus, mai ales dimineata. Daca dorm pe partea dreapta ma simt bine, cand ma intorc pe partea stanga, apare durerea insotita de o senzatie de balonare. De multe ori in timpul zilei nu simt durere, dar am senzatia lipsei de aer. Problemele mele mojore de sanatate sunt legate de digestie si lipsa fructelor si a legumelor din alimentatie, plus o problema destul de serioasa, dar nu grava, a coloanei.Va rog sa ma sfatuiti unde sa caut ajutor, pentru medicul de familie e confuz si total pe dinafara problemei.

Faceti un consult la un medic gastroenterolog.

Ce trebuie sa faci cand ai dureri abdominale in stanga?

Daca aveti probleme de genul celor descrise in articolul pe care tocmai l-ati citit, datorita riscurilor posibile cel mai intelept este sa mergeti la un specialist gastroenterolog sau hepatolog pentru o evaluare corecta a situatiei, orice amanare avand uneori consecinte neplacute, uneori ireversibile. Un gastroenterolog cu oarecare experienta poate depista din timp micile modificari care pot sugera o evolutie a bolii dvs . Nu mergi la mecanic cand a crapat motorul masinii, ci cand ai vazut o picatura de ulei scursa sub motor. Este normal sa avem aceeasi grija si de organismul nostru, mai ales ca …. chiar daca avem bani, nu avem piese de schimb. Cu bani, nu poti cumpara sanatatea, dar poti beneficia de o ingrijire medicala mai buna. Sigur ca va puteti trata si singuri de pe net, dar daca nu riscam sa ne reparam singuri masina, nu vad de ce ne-am risca sanatatea

Sunt Dr Ditoiu Alecse Valerian , gastroenterolog – hepatolog la Spitalul Fundeni, si daca aveti o problema medicala ca in articolul de mai sus, sunteti din zona Bucuresti  si considerati necesara o a doua opinie medicala va puteti programa pentru un consult in cabinetul privat aici

Articolul de mai sus are scopul de a va oferi informatii medicale inteligibile despre problema mentionata, dar si de a promova activitatea noastra medicala

80 de comentarii

  1. Buna seara domnul doctor de 4 sap am probleme de sanatate totul a inceput de la testicule cu cel stang dureri ft mari mers la medica adoua zi si mi-a spus ca am infectie…dupa 5 zile de tratament nu sa schimbat nimic am mai mers odata la medic mi-a spus ca am facut o trauma severa de la efort…si mi-a dat tratament degeaba dupa 2 sap la fel…tot aceleasi dureri…si ultimul medic mi-a spus ca am ruptra inghinala dar durerea sa mutat sub burtica sunt in anglia si medici de aici sunt mai prosti de cat la noi…

  2. Buna ziua. Am dureri moderate pe care eu le-as numi „de stomac”. Ma doare uneori stomacul in partea de sus, mai ales dimineata. Daca dorm pe partea dreapta ma simt bine, cand ma intorc pe partea stanga, apare durerea insotita de o senzatie de balonare. De multe ori in timpul zilei nu simt durere, dar am senzatia lipsei de aer. Problemele mele mojore de sanatate sunt legate de digestie si lipsa fructelor si a legumelor din alimentatie, plus o problema destul de serioasa, dar nu grava, a coloanei.Va rog sa ma sfatuiti unde sa caut ajutor, pentru medicul de familie e confuz si total pe dinafara problemei.

    1. Asa cum nu poti sa-ti dai seama EXACT de cum iti vine .. o rochie fara sa o vezi si sa o probezi, si in medicina, ca sa poti sa evaluezi CORECT un caz medical, trebuie sa vezi pacientul, alfel risti sa gresesti.
      Deci faceti un consult la un gastroenterolog din zona dvs- daca sunteti in apropiere de Bucuresti puteti sa va programari la noi.
      Informatii despre durerea de stomac gasiti pe site
      C stima

  3. Buna seara. Am o durere usoara stanga jos, nu tot timpul. Mai mult dupa efort. Si parca imi ajunge si in stanga langa buric. Ce ar putea fi?

  4. Buna, domnule doctor! Am durere in partea stinga sus de vreo 5 ani , mi au depjstat helecobacter pilori, am scapat de el , dar durerile sint aceleasi… Am fierul si colesterolul foarte scazut… are vreo legatura?

  5. Buna ziua,
    Am o durere in partea stanga jos (fata). Durerea o am de aproximativ 1 an de zile si este insotita dimineata de greata, o limba foarte incarcata (alb-aurie) si mici bubite rosii in partea din fata a limbii + alte bubite mai mari (in relief) in spatele limbii + o stare de oboseala si de proasta dispozitie.
    Mai precizez ca am o sinuzita cronica, sufar de hemoroizi (se pare ca e din familie) de cand eram adolescent – apar si dispar, uneori ma constip (la drumuri lungi cu masina sau la efort), uneori am scaun cu sange si mucus si sunt sensibil pe partea stanga la frig (nevralgie). De asemenea, pe partea stanga mi-au aparut de-alungul ultimilor ani (de cand sunt mai sedentar) mai multe lipoame (2-3 in zona toracica, unul spta stanga jos, unul pe cot l amana stanga si unul pe degetul mare la mana stanga).
    In urma cu un an am avut cateva interventii stomatologice (mi-au fost scosi 2 dinti si pusi 4 din portelan), dar tot in aceeasi perioada am ridicat ceva greutati cam mari + am fost foarte stresat cu nunta care urma in o luna si jumatate.
    Initial am fost suspectat de hernie inghinala deoarece durerea se misca uneori in jos spre zona inghinala, insa dupa ecografie abdominala s-a exclus hernia. Am facut analize si mi s-a recomandat RMN coloana lombara deoarece uneori am dureri si in partea stanga spate (lucrez 10 ore/zi la calculator pe scaun). La RMN mi-a iesit doar cateva „mici hernii intraspongioase”, am fost la 2 medici neurologi, mi s-a dat tratament cu Vimovo.
    Am fost la Bucuresti (Policlinica Regina Maria & Spitalul Euroclinic), am facut toate analizele de sange, de scaun, de urina, totul a iesit in parametri, am facut 2 exudate faringiene care au iesit negative, intr-un final acum o luna am facut un raclat lingual care a iesit pozitiv la stafilococ coagulazo auriu, insa medicul mi-a luat inca odata un raclat pentru ca e de parere ca sigur trebuie sa fie si o ciuperca pe limba si daca mi-ar da antibiotic sunt sanse sa-mi faca mai mult rau decat bine.
    Acum o luna si jumatate un alt medic gastroentereolog mi-a pus diagnostic colon iritabil dupa ce mi-a facut o ecografie a partilor moi (colon sigmoid), am luat tratamentul prescris (Redigest, Kreon, Controloc, Motilium), insa fara nici un rezultat.
    De asemenea mi s-a recomandat de un medic internist si unul gastroentereolog o colonoscopie, insa acum 3 zile un alt medic gastroenetreolog care m-a consultat mi-a spus ca nu e cazul momentan pentru ca e posibil sa fie o ciuperca de vina (Candida cel mai porobabil).
    Durerea este uneori foarte acuta (doar cateva secunde), in schimb sunt perioade in care o resimt destul de mult timp, atat ziua cat si noaptea.
    In total am fost la 10 medici in decursul unui an de zile (1 medic internist, 3 de neurologie, 4 de ORL si 3 de gastroentereologie). Am facut toate analizele cerute si am urmat tratamentele prescrise, insa nu am primit pana acum un diagnostic clar si sunt un pic cam disperat.
    Am nevoie de un diagnostic si de un tratament.
    Multumesc in avans pentru orice sfat mi-ati putea oferi!

  6. Sunt copil am 15 ani si ma doare in partea stanga gen sub coasta…este prima data, ma doare de 8 ore cu scurte pauze, oare ce este ???

  7. Buna ziua domnule doctor, mentionez ca am 22 de ani, am mai avut in trecut dureri in partea stanga jos dar de cateva minute. Insa acum ma doare de doua zile, cel mai tare cand sunt in picioare, si durere, cateodata de nu mai pot, insuportabila de necesita statul jos pentru a ma calma si de a ma lasa de durerea f mare. Ma doare si in pat mai ales cand stau pe partea opusa (pe partea drepta) ce credeti ca am? Cu stima

  8. Buna ziua,
    De aprox. 5 zile acuz dureri in partea stanga zona medie-superioara.
    La inceput ( primele 3 zile ) erau sporadice, ca niste junghiuri care ma lasau fara rasuflare.
    Incepand cu cea de-a 4 , durerile au devenit aproape continue, dar surde ( mai putin intense si mai suportabile ).
    Am fost la doctorul de familie pentru un prim consult, stiind ca am si talasemie minora si vazand ca posibile cauze sunt afectiuni ale splinei, m-am dus sperand intr-un set de investigatii..
    Din contra, mi s-a spus sa iau duspatalin pentru ca mai mult ca sigur e de la colon, acest presupus diagnostic fiind pus la ochi, nici macar o palpare ceva…
    In acest moment am facut o programare la o ecografie abdominala pentru a avea macar o viziune de ansamblu asupra organelor din cavitatea abdominala.
    Ma sfatuiti si la alt tip de investigatii ?
    Cu stima,
    Adrian M.

  9. Bună seara mă doare îngrozitor în partea stângă jos dar nu pe față ci pe spate nu pot sta lungit în pat ci numai pe scaun ce pot să am

  10. buna ziua .. am de cateva zile niste dureri in partea stanga jos. nu ma doare tot timpul. am fost la un control in germania iar medicul mi-a zis ca putin hernie.. dar nu am nici un semn/umflatura in zona in care ma doare.. medicul ma sfatuit sa astept cateva zile iar daca durerea persista sa merg la un medic chirurg pentru un control. precizez ca, cateodata ma daore si stomacul si am multe gaze. acum un an de zile am avut o problema la digestie cu sange asta sa intamplat o singura data de atunci nu am mai avut probleme dar akm de cateva zile ma tot tine durerea asta / este o durere suportabila si nu ma doare tot timpul..

  11. Domnule doctor, eu am fost la doctor, i-am dat si bacsis, spert, etc. sperand ca se uita la mine, i-am spus ce simptome am si in loc de investigatii, mi-a sugerat dupa ce a luat spaga bineanteles sa merg acasa si sa nu mai fac nimic, ca antiboticele duc la distrugerea organismului si doar daca am febra mare, 39-40, numai atunci se pot folosi. Credeti d-le doctor ca atunci cand vine un pacient, trebuie investigat sau pe baza a ce sustine pacientul ca-l deranjeaza, este indicat ca medicul sa-l trimita acasa daca se considera ca nu trebuie neaparat investigat???
    Eu ce ar trebui sa mai fac d-le doctor???

    1. Ca si in viata obisnuita, si in medicina sunt situatii in care te lamuresti despre ce este vorba la o simpla privire, si altele in care trebuie sa investighezi situatia respectiva, Nu stiu cum stau lucrurile cu problema dvs, si, tocmai pentru a nu induce oamenii in eroare, eu nu-mi dau cu parerea in problemele de sanatate pentru care nu am date complete- de aceea nu-mi dau cu parerea pe net in situatii medicale.
      Daca mergi cu masina la un mecanic, si nu esti multumit de reparatie, ce faci?
      Mergi la altul. Cred ca si in cazul problemei dvs medicale trebuie facut la fel,
      Cu stima

  12. Buna ziua;de 2zile am dureri mari in partea stanga sus si mijloc ,care dă reflexe in spate,am facut ecografie la gastro si mi-a zis ca am gastrita cu reflexe,am tratament dar nu îmi trece, ce pot face?va multumesc!

  13. Bună dimineața, am o durere acută în partea stângă jos, sensibilă la palpare cu o umflatura asemenea uni ou de gâscă, se simte doar când stau întinsă pe spate, am avut și scaun moale.
    Aștept sfatul dumneavoastră.

  14. Buna ziua domnule doctor. Am varsta de 22 de ani iar de 7 ani aproximativ, am o stare discomfort abdominal, balonare, gaze excesive,constipatie mereu.Uneori si sange rosu in scaun cauzat probabil de iritatia constipatiei.Am nascut cu 4 luni in urma nastere naturala fiind, iar de o saptamana am dureri abdominale cu senzatie de diaree, si totusi nu am diaree mai mult partea stanga mijloc. Si pe partea dreapta cand stau intinsa si ma ridic parca un muschi pe burta ma inteapa. Intotdeauna mi-a fost frica si rusine de colonoscopie, ce pot face?:-(

    1. Aveti raspunsul chiar pe site – citez
      Dureri de burta forum

      Am dureri de burta moderate, in stanga, ce ma sfatuiti? Multumesc

      In conditiile aparitiei unei dureri abdominale persistente sau recurente, in mod normal se face un consult la medicul de familie, care daca nu se lamureste, trimite cazul respectiv la gastroenterolog. Date teoretice despre durerile abdominale gasiti pe site, dar ele nu se pot translata direct la un anumit caz, date fiind particularitatile specifice fiecarei persoane.

  15. Buna ziua am dureri in partea standa jos jos de tot iar pe lenjeriea intima cand ma schimb este ceva lipicios alb ! imi puteti spune ce am va rog ! Multumesc

  16. buna seara, Dr. A. V. Ditoiu am cicit tot chilometrul dv.de scris dar nu ma regasec,un sfat prieteneste vreau DESCRIERE (26 de ani.1,70 cm 85 km lucrez in constructii) deci..ecografie FICAT marit,SPLINA marita analize COLESTEROLO 273 TRIGLICERIDE 251 GPT-ALT 51 GAMMA GT 100 HBsAB 24 nici un diagnostic nu mi-au dat ..ma duc la spital cu dureri teribile,insuportabile si ne intalnte in partea dreapta jos,am crezut ca e ficatul ,SURPRIZA coliche renale ma duc sa fac ecograf nici zare de piarta nu am avut ce parere aveti?

  17. buna ziua! am o intrebare,..am zile sau momente cand ma doare in partea stanga jos,nu ore in si dar cate 3,4 ore acea durere persista ma inteapa..nu am prob cu menstruatia deloc!si uneori ma inteapa tot in stanga jos atunci cand ma asez jos(in fund

    1. In articolul de mai sus puteti citi
      Durerile din stanga jos

      Durerile din fosa iliaca stanga (stanga jos) pot fi date de bolile urmatoarelor organe :

      Boli de perete abdominal – hernie, zona zoster
      Boli de colon sigmoid – durerea este asociata cu diaree/constipatie, balonare in zona, scaune cu sange
      Boli de ovar stang- durere mare, eventual febra, tulburari de ciclu
      Boli de ureter stang – vezi mai sus caracteristicile durerii
      Adenopatii din zona respectiva
      Probleme ale articulatiei coxofemurale stangi

  18. Buna ziua. Am o durere in partea stanga jos sub burta asa ca si o intepatura constanta si se amplifica la miscare tuse stranut. Nu imi dau seama din articol ce poate fi. Va rog daca puteti sa imi dati un raspuns orientativ. Nu ma trimiteti la Gastro.
    Multa stima.

  19. Am facut acest consult nu mi-a gasit nici-o problema. Azi am observat ca am ca un saculet in zona testicolului stang si ma doare cand apas pe el. Va rog ajutati-ma ca nu mai stiu la ce doctor sa ma duc am cheltuit o gramada de bani.

  20. Buna ziua, am si eu o problema legata de durerea din partea stanga . Pentru inceput mentionez ca am 20 de ani, am aceasta durere de foarte mult timp . Este in partea din stanga jos si coboara spre testicol. Am fost la doctorul chirurg si mi-a spus ca nu am nici hernie nici varicocel si mi a dat trimitere la gastroentrologie .Acolo am primit sindromul intenstin iritabil si observ ca nu are nici-o legatura cu testicolul meu. Ce sfaturi imi dati?

  21. Buna ziua,
    De aproape un an am,uneori, dureri in partea stanga jos. Am consultat medicul ginecolog, am facut si ecografie abdominala si totul este bine, cu exceptia sensibilitatii la ovare. Credeti ca ar fi recomandata o colonoscopie? Mentionez ca am 30 de ani.
    multumesc!

    1. Indicatiile teoretice ale colonoscopiei sunt postate pe site – le reproduc mai jos
      In mod normal nu ar trebui sa faci o explorare medicala daca aceasta nu este indicata sau daca este contraindicata. Acest lucru este valabil si in cazul colonoscopiei
      Colonoscopia ar putea fi indicata atunci cand aveti una din urmatoarele probleme

      Simptome care pot necesita colonoscopia

      Dureri abdominale frecvente sau de cauza necunoscuta
      Dureri rectale
      Tumori aparute in zona abdominala
      Tumori aparute in zona rectului
      Dificultate la defecatie
      Diaree frecventa, recidivanta
      Balonare nejustificata si rapid agravata
      Scadere in greutate de cauza necunoscuta
      Anemie de cauza necunoscuta
      Scaune cu sange
      Scaune cu puroi
      Sangerare rectala/anala
      Boli care pot necesita colonoscopie
      Cancer de colon operat- colonoscopia urmareste daca s-a vindecat sau a recidivat cancerul
      Rude cu cancer de colon (exista acest risc si la dvs)
      Markeri tumorali digestivi crescuti
      Hemoroizi
      Fisuri anale
      Boli inflamatorii intestinale
      Polipi intestinali
      Diverticuli colonici
      Adenopatii de cauza necunoscuta
      Tumori hepatice , pulmonare , suprarenale, etc de cauza necunoscuta care ar putea fi metastaze de la o tumora de colon

      In aceste situatii, o colonoscopie ar putea ajuta precizarea unui diagnostic corect, fapt care ar permite un tratament corect.
      In cazul unei anumite persoane, aceste indicatii sunt orientative, dar un consult medical poate aprecia usor daca este sau nu este indicata o colonoscopie.Deci, va recomand sa faceti mai intai un consult gastroenterologic
      Cu stima

  22. Buna ziua va rog frumos ajutatima am 43ani si de un an am dureri in partea stanga sus .Am facut analize ficatu un pic gras am facut colonoscopia si gastroscopia au gasit doar o gastrita.Ma inbalonez rau si nu pot respira ma inrosesc imi bate inima puternic .ma chinui sa dau afara gazele si cand reusesc ma simt un pic mai bine se aude cum bolboroseste ajutatima

      1. Buna am niste dureri in partea stângă jos..si ma doare de foarte mult timp si de suflat suflu foarte greu am si ameteli nu stiu ce sa fac sunt singura parinti sunt in străinătate..Iar

      2. Din cauza riscului mare de eroare, pe acest site NU se fac evaluari si recomandari medicale.O atitudine nrromala ar fi sa mergeti la medicul de familie sau la un internist sau la un gastroetenrolog pentru consult
        Cu stima

  23. Am dureri de doua zile ,in partea stanga jos (sub abdomen)imi puteti da sfat ?nu stiu ce inseamna

    1. Raspuns autotmat
      Date teoretice despre durerea abdominala in stanga aveti pe site,dar evaluarea nei probleme medicale se face NUMAI consultand pacientul, datorita riscului mare de eroare si recomandari medicale gresite si periculoase
      Va multumim pentru intelegere

  24. Buna sera am si eu intrebare ,in partea stanga jos am dure de 4 zile,nu pot ridica pocior stang deorece se contreja cu partea de jos a burti si ma doare,am fost la ginecolog si ovare si uterul sunt sanatose .imi uteti da si mie un sfat cam ce ar fi?

    1. Raspuns autotmat
      Date teoretice despre durerea abdominala in stanga aveti pe site,dar evaluarea nei probleme medicale se face NUMAI consultand pacientul, datorita riscului mare de eroare si recomandari medicale gresite si periculoase
      Va multumim pentru intelegere

  25. Am o durere in parte stanga jos si ma doare si pe jos cand ma urinez si nici nu mia venit menstruatia ce ma sfatuiti ? Va multumesc!

  26. Bn seara de ceva timp am o durere in partea stanga,mai jos putin de cosul pieptului,am facut un rmn si un ecograf abdominal si mi sa spus ca e un colon usor iritat.mi sa dat niste medicamente si tot nu mia trecut.ce sfat imi puteti da .multumesc mult

  27. Mama mea are dureri in partea stanga,apoi se muta in capul stomacului,durerile sant foarte mari,tin cam 2 ore si apar seara,dupa ora 6,indiferent ce mananca sau daca mananca.A facut un ecograf si i s-a spus ca „parca”ar avea hernie ombilicala dar nu e sigur.Ce ne sfatuiti?La ce doctor sa apelam?(Ce specialitate?) Mai vreau sa va spun ca mama are si poliartrita reumatoida si face tratament cu Metotrexat de 9 ani.S-ar putea sa fie si influenta acestui medicament? Va multumesc.

  28. buna ziua..!!am si eu o durere in partea stanga jos,aproape de ovare,uneori persista o am de ceva timp,nu i am dat importanta la inceput,dar am inceput s o resimt mai mult,uneori se mai lasa si pe picior,,imi puteti spune unde trebuie s ajung,,va multumesc frumos..

  29. Am o durere de 3 zile in partea stanga jos in zona abdomenului si merg la baie mai mult ca de obicei ce imi puteti recomanda la inceput am crezut ca este de la frig.Multumesc!

    1. Evaluarea unei probleme medicale se face pe baza urmatoarelor elemente:
      1. Discutia cu pacientul despre simptomele lui si evolutia lor.Aceata etapa medicala singura, permite un diagnostic probabil in peste 50% din cazuri
      2. Examinarea pacientului cu depistarea eventualelor modificari fata de normal.Aceasta etapa medicala ajuta la diagnosticul final cu cca 20-25%
      3. Solicitarea de analize sau alte exlorari pe baza celorlalte doua elemente anterior descrise, si interpretarea rezultatelor. Aceasta etapa ajuta la diagnosticul final cu cca 25% in asociere cu primele doua etape; simpla interpretare a explorarilor, fara sa stii nimic despre pacient, are o eroare de diagnostic de peste 75%.
      De aceea, nu se poate pune diagnosticul pe net, interpretand doar unele analize, simptome sau explorari, fara celelalte etape obligatorii ale diagnosticului medical corect, normal.
      Din cauza posibilitatii mari de a gresi, pe acest site nu se face consult on-line, ci doar se furnizeaza informatii medicale.
      Date medicale teoretice despre durerea in stanga gasiti pe site.
      Va multumim pentru intelegere

  30. Buna. Am o durere in partea stanga jos, pe la ovar. Am fost si la urgente si nici un medic nu mi-a gasit nimic. La ce medic sa merg sa îmi poată spună ce am? Ma tine durerea de mai mult de jumate de an

  31. Am durere in partea stanga jos, localizata clar, fara alte simptome. As crede ca ar fi la ovar (candva, tanara, am avut o anexita) daca acum un an nu mi s-ar fi spus ca au disparut ovarele (am 64 ani). E adevarat ca dispar, se resorb cumva?

  32. Nu pot sa fac nici andomene oare sa fie splina,oare sa fie de la efort.lucrez destul de greu fac km intregi zilnic.astept raspuns.multumesc.

  33. Ma supara o durere in partea stanga jos.sunt sportiv si ma supara la efort.ma inteapa putin si nu e hernie ca am fost la dictor si mi.a facut ecograf si nu e nimik.degeaba m.am dat cu diclofenac.poate o fi splina sau…..astept rapuns.multumesc

    1. Raspuns automat
      Acest site nu este abilitat pentru evaluari medicale penet ci furnizeaza doar informatii medicale generale, aplicabila sau nu la cazul dvs.Evaluarile medicale nu se fac pe net, programati-va la consult la un gastroenterolog.,
      Va multumim pentru intelegere

  34. Buna seara.Am o durere in partea stanga,jos cu tot cu spate si se duce si pe picior.Precizez ca am menstruatii regulate,nu am scurgeri si nici sangerari vaginale,nici dureri in timpul actului sexual .Am programare la medic peste cateva zile,dar mi-ar prinde bine un sfat de la un medic,ptr linistea mea.Va multumesc.

    1. Eu as face ce fac si cu masina cand se defecteaza – merg la un specialist sa vada ce are.

  35. Buna ziua,am dureri dar nu permanente si sant acceptabile in partea stanga sus chiar sub plex,usor stanga mai bine spus ,ce imi puteti spune sau sfatui ? ,,va multumesc

    1. Raspuns automat.
      La intrebarea dvs gasiti raspunsul chiar in articolul de mai sus.
      Cu stima

Lasă un comentariu